Poni- ja muut kerhot

Kerhoissa toimitaan talliympäristössä tutustuen hevosiin ja poneihin, opetellaan tallielämän arkea ja harjoitellaan näitä taitoja käytännössä yhdessä. Ryhmät ovat pienryhmiä max 4lasta. Kerhoon osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta hevosista. Turpasataman toiminnalla on ryhmävakuutus. Hinnat sisältävät alv 24%.

Ponikerho syksy 2023

Keskiviikko 16.8.-20.12.2023 (ei 6.12.)  klo 17-18.30 (1,5h) 30€ YKSI PAIKKA VAPAANA!

Tiistaisin 22.8.- klo 17.15-18.45  (1,5h) KOLME PAIKKAA VAPAANA :)


Tutustu hevoseen- kerho TOUKOKUUSSA!

Kouluikäisille lapsille suunnattu kerho, jonka tarkoituksena on tutustua syvemmin hevoseen lajina. Miksi hevonen toimii, niin kuin se toimii. Miten hevonen maailman näkee ja miten hevonen voisi paremmin ymmärtää meitä.

Kerhossa tarkkailemme ja tutustumme hevoseen maasta käsin. Seuraamme miten hevoset viestivät toisilleen ja tutustumme siihen, miten hevoselle voi asioita opettaa.

Kerho sopii niin hevosharrastuksen parissa oleville lapsille kuin ensikosketukseksi hevoseen. Kerho kokoontuu toukokuussa neljä (4) kertaa.

La 6.5 klo 10-11.30

La 13.5. klo 16-17.30

La 20.5. klo 10-11.30

Su 28.5. klo 10-11.30

Kerhoa ohjaa Anne Lännenpää (sosionomi AMK, MinD- voimauttava hevostoiminta ohjaaja)

ja Nina Ehnström (eläintenkouluttaja (at))

Tarkempia tietoja meistä ja yrityksistämme löytyy www.turpasatama.com ja www.elainopistofauna.com

Kerhoista voi olla suoraan yhteydessä puhelimitse 050-5454330 tai sähköpostilla turpasatama@gmail.com

Lasten päiväleirit

Kesällä 2022 aloitimme yhteistyössä Kajona- hevosavusteinen toiminnan Katjan kanssa toteuttamaan Turpasataman tiloissa päiväleirejä lapsille. Meillä on pidetty leirejä pitkin vuotta lasten koulujen loma-aikoina. 

Leirien toiminta tapahtuu talliympäristössä ja lähiluonnossa. Meillä on oma kiva metsä, jossa olemme lasten kanssa seikkailleet niin hevosten kanssa kuin ilmankin. Sisätiloissa askartelemme ja syömme kesäaikaan ladossa ja talvisin saunatuvassa. Meidän leireillemme ovat tervetulleita myös erityisentuen tarpeiset lapset. Kajonan Katja on Nepsy-valmentaja. 

Kahden päivän leirin hinta on 200€/hlö. Leireille voi osallistua vain yhdeksi päiväksi, jolloin hinta on 110€/päivä. Hinnat sisältävät välipalan alv 24% ja vakuutuksen. Leiripäivät kestävät klo 10-15 

KESÄN 2023 leirit:

ti 20.6.-ke 21.6.2023 klo 10-15 

ma 31.7-ti 1.8.2023 klo 10-15


Lisätietoja leireistä ja ilmoittautuminen: turpasatama@gmail.com tai 050-545 4330/ Anne

Voimaa ryhmästä

MinD - voimauttava hevostoiminta

MinD -voimauttava hevostoiminta on hevosavusteinen ryhmänohjausmenetelmä, jolla aikaansaadaan ja ylläpidetään voimaantumisprosessia.  MinD tarjoaa luottamuksellisen ja välittävän ilmapiirin, jossa voimaantuminen voi alkaa ja kasvaa rauhassa. Työskentely tapahtuu voimavarakeskeisessä viitekehyksessä. MinD on tapa luoda luottamuksellinen ja välittävä toiminnan ilmapiiri, jossa asiakas itse pystyy löytämään vastaukset hevosen vuorovaikutuksen, vertaistuen ja voimavarakeskeisen ohjauksen avulla. 

Toiminta toteututaan pienryhmissä talliympäristössä Porvoon Hinthaarassa. Ryhmään osallistuvilta edellytetään kykyä tunnistaa ja sanoittaa tunnetilojaan. 

MinD - voimauttavaa hevostoimintaa voidaan käyttää monenlaisen voimaantumisen ja hyvinvoinnin lisäämisen tarpeen äärellä. Jokainen ryhmä luo yhdessä omat tavoitteet, joita kohti työskentelemme. Hyödynnän jokaisen ryhmäni kanssa koko koulutustaustaani ja osaamistani poimien ryhmää parhaiten tukevat toiminnat ja harjoitteet.

Tukena elämän tiellä

Henkinen valmennus

Olen valmistunut 2013 Henkiseksi valmentajaksi Henkisen valmentamisen akatemiasta. Lisäksi olen käynyt NLP practitioner koulutuksen. NLP auttaa ihmismielentoiminnan ymmärtämisessä ja antaa välineitä siihen vaikuttamiseen myönteisellä tavalla. NLP on parhaimpia työkaluja mm. halutessasi tarkemmin tutustua omiin toimintamalleihin, kasvattaa itsetuntemusta tai saavuttaa parempia tuloksia niin töissä kuin yksityiselämässä.

Olen myös reikihoitaja. Reiki on energiahoitomuoto sisäisen kasvun ja hyvinvoinnin tueksi. Reiki on japania ja tarkoittaa universaalia elämänvoiman energiaa. 

"Reiki ei ainoastaan paranna sairauksia, vaan se myös vahvistaa henkisiä kykyjämme, tasapainoittaa mieltämme, tekee kehostamme terveen ja siten auttaa meitä saavuttamaan onnellisuutta." -ote Mikao Usuin muistokirjoituksesta.


Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden äärellä

Seksuaalineuvonta ja -terapia


Keskustelua, tukea ja ohjausta seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Seksuaalineuvontaa voin toteuttaa niin yksilötapaamisin ja keskusteluin kuin ryhmätoimintana esim. hevosavusteisesti. Ryhmässä esimerkiksi nuorten voi olla helpompi pohtia itseään ja omaa identiteettiään niin seksuaalisuuden kuin sukupuolisuuden kysymysten äärellä. On tärkeää huomata, ettei ole ajatustensa kanssa yksin <3  

Tapaamiset onnistuvat myös hienosti etänä.


Apua tallille?

Tallituuraukset ja -lomitukset


Tallitöitä olen tehnyt pitkin elämäni matkaa opintojen jälkeen  muun työn ohella. Välillä vähemmän ja välillä enemmän. 

Suurimmat oppini hevosten kanssa olen saanut Siiri Kyrön tallilla auttaen. Kyröillä pääsin käsittelemään kaikenlaisia ja -ikäisiä hevosia, jolloin oma hevosen käsittely ja taidot karttuivat. Samaan aikaan oma Tollo hevoseni opetti minua kasvaessaan kanssani varsasta aikuiseksi hevoseksi. 

Viimeisen vuoden aikana olen tehnyt töitä kaikenlaisten hevosten kanssa, myös orien ja varsojen. Varsat ovat vahvasti vieneet sydämeni <3 

Tallityön hinta on alk. 20€/h +alv 24% (+km korvaus pidemmille matkoille)

Tarvitsetko siis apua tallitöissä?  

Vammojen ja sairauksien ehkäisy ja hoito

Biolight hoidot ja vuokraus


Biolight on lääkintätekninen laite, jonka pulsoituva valo lataa soluihin energiaa, vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää hapensaantia. Biolight hoidot nopeuttavat paranemista ja vaikuttavat erinomaisesti myös lihashuoltoon, voimaan ja kestävyyteen. 

Biolight on helppo käyttöinen ja kevyt. Laitteessa on useita eri hoito-ohjelmia, jotka valitaan hoidettavien tarpeiden mukaan.

Hoitokohteena voivat olla ihmiset, hevoset, koirat, kissat, lehmät, siat ja muut kotieläimet. Itse olen käyttänyt laitetta hevosen jännevamman ja haavojen hoitoon sekä omiin lihasjumeihin. 

Biolightilla saa apua useaan eri tarpeeseen. Se ei kuitenkaan korvaa lääkärin määräämää hoitoa.

Laitteen vuokraus ja hinnasto

Lisää tietoa Biolightista löytyy tältä sivulta

Tiedustelut ja ajanvaraus